dissabte, 9 de novembre del 2013

TANCADA CAN RUTI

La tancada del personal de Can Ruti demana la dimissió de la direcció de l’hospital

 
CanRutiMegafon.jpg
Per Oriol Alfambra. El personal sanitari tancat a Can Ruti no ha parat en tot el matí d’agitar el hall de l’hospital badaloní amb crits demanant la dimissió de la directiva i contra l’augment de jornada laboral que aquesta vol imposar a la plantilla.
Candi González ha estat impulsant des de 2011 la plataforma Can Ruti diu Prou de treballadores i treballadors de l’hospital. “Estem demanant la dimissió de la direcció de l’hospital perquè atén les ordres de l’Institut Català de la Salut mentre que a nosaltres ens tracta cada cop pitjor”. Avui també s’han tancat molts altres centres sanitaris en la que serà una jornada de lluita en defensa de la sanitat pública tal i com explica González. “La plataforma Can Ruti diu Prou estem a la Coordinadora Laboral Sanitària que es va formar arrel de l’acampada del Sant Pau on hi tenen cabuda tant comitès d’empresa, juntes de personal i gent treballadora, i des d’aquí fem extensiva aquesta lluita a tots els hospitals que es vulguin apuntar”.
Des que van començar les retallades el 2011 el personal de Can Ruti ha vist disminuït el seu sou en més d’un 20% . Després de cridar amb el megàfon que no treballaran ni una hora més, Lidia Palomeque ens comenta que ara la direcció del centre vol augmentar 10 hores anuals la seva jornada. “A sobre d’això, infermeria fem un solapament horari que no es quantifica. Entrem un quart d’hora abans i sortim un quart d’hora després, i la direcció no ho vol reconèixer”.
Aquest matí, en l’enlairada de globus simbòlica en defensa de la sanitat pública, més d’un centenar de persones es concentraven a l’entrada de l’hospital. Cada vegada més gent de la plantilla s’involucra i es va avançant en la lluita, explica Palomeque. “El primer que s’ha de fer és deixar la por a la porta de l’hospital. Avui proposava que ja que no ens reconeixen el solapament horari deixem de fer-lo i així es visualitzarà aquesta necessitat. O baixant cada dia al hall fins que fem les 64 hores de més, estarem en el centre però no estarem treballant i cada torn podrà fer assemblea i una hora d’aturada”.
La tancada a Can Ruti està rebent el suport de moviments com Badalona indignada, Assemblea d’aturades i aturats, Iai@flautes i d’altres entitats de la ciutat. “Tot i la complicada situació que viu la societat amb les retallades en educació, sanitat, justícia, quan montem una taula informativa veiem que la gent esta disposada a ajudar-nos, ens ho demostren cada dia” explica Trini Navarro moments després de llegir un text reivindicatiu per tota la tancada.
Demà, dimecres 20 de març a les 18h totes les persones que defensen els serveis públics es concentraran a la plaça Sant Jaume. Dijous hi ha nova assembles de treballadores i treballadors de Can Ruti per preparar la continuïtat de la lluita per la sanitat pública.
Oriol Alfambra és membre d'En lluita
-----

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada